G-Judo

Zilvervloot voor G-Judoka’s

 

Op zaterdag 8 februari werd het jaarlijkse g-judotoernooi bij dojo ’t Loo georganiseerd. Als hofleverancier van dit toernooi werd er ook dit jaar met een grote groep deelgenomen. Nadat de poule-indeling was doorgesproken met de organisatie en de coaches werd er begonnen met een gedegen warming-up. Er moesten topprestaties geleverd worden en dat lukt beter als het lichaam goed op temperatuur is. Enthousiast, en soms met wat aandringen van de coach, werd er deelgenomen aan de diverse opdrachten die er in de warming-up werden aangegeven. Nadat iedereen op temperatuur was werden de 9 poules verdeeld over de matten. Na veel leuke wedstrijden met soms winst en soms verlies kwamen de volgende einduitslagen uit de koker van de organisatie.

1e plaatsen voor;

Bram v/d Steen, Marit Oosterling, Nicky van Neerven, Jasmijn Smit en Tatum Dusseldorp

2e plaats voor;

Nic Verbruggen

3e Plaatsen voor;

Casper v/d Steen, Suus Lakerveld, Viggo Leumens, Lara Mentjes en Dane Tijsen

Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd met jullie prijzen.

Coach Willem

 


 

10e aangepast judotoernooi

Op zaterdag 2 november organiseerde Dun Hong alweer voor de tiende keer haar jaarlijkse toernooi voor judoka’s met een beperking. Met 10 van onze judoka’s hebben wij deelgenomen. Op de 2 maten werd enthousiast en met veel plezier gestreden om de prijzen. Soms met wat hulp van coach of scheidsrechter werd bepaald wie er als winnaar van de mat af ging. Voor de judoka,s maakte dat eigenlijk niets uit, plezier in het spel stond voorop. Ook met nieuwe deelnemers werd goed rekening gehouden. In het poultje van Viggo en Lara zat Estelle, een jongedame die voor het eerst op de wedstrijdmat stond. Heel voorzichtig en sportief werd zij door onze kanjers de eerste beginselen van het wedstrijdjudo bijgebracht. Na in de pauze getrakteerd te zijn op een gevulde koek, een pakje drinken en ook nog wat chocolade munten kon de dag al niet meer stuk. Rond half vier was alle stof neergedwarreld en stonden de navolgende eindstanden op het bord;

1e plaats:

Viggo Leummens

Annemarie Meeldijk

Casper v/d Steen

2e plaats:

Lara Mentjes

Nick Verbruggen

Jayden de Jong

3e plaats:

Hanneke Schaders

Bram v/d Steen

Suus Lakerveld

Nicky Neerven

Omdat het de 10e uitvoering van het toernooi was ontvingen alle judoka’s naar een mooie prijs ook nog een fraaie sleutelhanger.