G-Judo

10e aangepast judotoernooi

Op zaterdag 2 november organiseerde Dun Hong alweer voor de tiende keer haar jaarlijkse toernooi voor judoka’s met een beperking. Met 10 van onze judoka’s hebben wij deelgenomen. Op de 2 maten werd enthousiast en met veel plezier gestreden om de prijzen. Soms met wat hulp van coach of scheidsrechter werd bepaald wie er als winnaar van de mat af ging. Voor de judoka,s maakte dat eigenlijk niets uit, plezier in het spel stond voorop. Ook met nieuwe deelnemers werd goed rekening gehouden. In het poultje van Viggo en Lara zat Estelle, een jongedame die voor het eerst op de wedstrijdmat stond. Heel voorzichtig en sportief werd zij door onze kanjers de eerste beginselen van het wedstrijdjudo bijgebracht. Na in de pauze getrakteerd te zijn op een gevulde koek, een pakje drinken en ook nog wat chocolade munten kon de dag al niet meer stuk. Rond half vier was alle stof neergedwarreld en stonden de navolgende eindstanden op het bord;

1e plaats:

Viggo Leummens

Annemarie Meeldijk

Casper v/d Steen

2e plaats:

Lara Mentjes

Nick Verbruggen

Jayden de Jong

3e plaats:

Hanneke Schaders

Bram v/d Steen

Suus Lakerveld

Nicky Neerven

Omdat het de 10e uitvoering van het toernooi was ontvingen alle judoka’s naar een mooie prijs ook nog een fraaie sleutelhanger.


 

Voor de eerste keer!

 

Met 2 weken vertraging heeft judoverenging Hajime te Alkmaar op zaterdag 28 september haar 1ste aangepast judotoernooi gehouden. De vertraging zat hem niet in een tekort aan organiserend vermogen van de verenging maar meer in het feit dat de benodigde arbiters net die dag hun jaarlijkse applicatie in Beverwijk moesten bijwonen.

Dat we als vereniging een aardig steentje hebben bijgedragen aan het debuut van collega vereniging Hajime bleek wel om het feit dat we hofleverancier judoka’s bleken te zijn. Nadat de Poule-indeling door de coaches van deelnemende verenigingen was goedgekeurd trapte Jeri Pannevis af met een gezamenlijke warming-up.
Of het nu de vreemde ogen van de jeugdige Jeri waren, de locatie of wat anders, onze judoka’s verbaasden de judoleraren van de maandag lesgroepen. Judorollen, reactie-oefeningen, loop en ebi oefeningen werden allemaal goed en gedisciplineerd uitgevoerd. (Bravo Zulu *)Na de warming up hebben de judoka’s onder begeleidende leiding  2 matten gestreden voor de prijzen.
Niet alleen was het voor Hajime de eerste keer,  Danne Tijsen beleefde ook zijn debuut. Dat je op zo'n eerste keer heel veel indrukken kan opdoen daar was Danne wel gevoelig voor. Of het nu de stropdas van de arbiter, de moeder van zijn opponent was Danne had overal ogen voor. Maar gelukkig ook voor het judo. Danne heeft zijn partijen niet weten te winnen maar heeft wel een  exponentiële groei laten zien, wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende 3de plaats.
Jayden  de Jong, met recente wedstrijd ervaring, opgedaan op de interne team competitie kwam voor de prijzen. Zeer gedreven met goed judo wist Jayden de eerste 2 partijen overtuigend te winnen. In de partij waar het uiteindelijk om ging liet hij zich verrassen wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 2de plaats.
Lara Mentjens, was net zo gedreven als Jayden  en had en vooraf doorgenomen, doordachte judostrategie (“gewoon een judoworp met houdgreep doen”) . Lara paste haar doordachte plannetje toe en wist van al haar opponenten te winnen met als gevolg een zeer verdiende 1ste plaats voor Lara.Nicky van Neerven, Marit Oosterling, en Viggo Leummens gedrieën ingedeeld in een poule samen met de ervaren, vriendelijke wedstrijd judoka Timo Hup van judoverenging Dojo 't Loo. Alle drie onze judoka’s hebben gestreden om Timo van de verwachtte eerste plaats te houden iets wat niet gelukt is.  Nicky zijn eigen kracht niet kennende, echter zich wel goed mentaal voorbereid gedurende de reis van Den Helder naar Alkmaar, was te lief voor zijn judomaatje van De Uitkomst en stond de winst met veel plezier en bravoure af. De strijd voor het zilver bleek in deze poule uiteindelijk te gaan tussen Marit en Viggo. Daar waar Viggo te lief is pakte Marit gewoon door wat resulteerde in voor deze Poule een verdiende 2de plaats voor Marit, een gedeelde 3de plaats voor Viggo en Nicky.
Bij een gemis aan reuzen bij de andere verenigingen bleef er voor onze reuzen, Nic Verbruggen en de gebroeders Casper en Bram van der Steen, slechts een onderlinge strijd voor het goud over. Met veel plezier, hier en daar wat fysieke ondersteuning, wist uiteindelijk Bram met het goud, Nic met het zilver en Casper met het Brons de prijzenkast aan te vullen.
* Voor betekenis: vraag het Willem :)
Met dank aan de ouders welke voor ons plezier hun kinderen weer hebben willen afstaan.
Stefan en Willem.

 

10e aangepast judotoernooi