Regio Jeugdcompetitie

Een zware zaterdag voor het regiojeugdteam.

Op zaterdag 17 maart werd de 7e ronde van de regiojeugdcompetitie gehouden bij Budocentrum Julianadorp. Met een (standaard) incompleet team, waar Rishindra op het allerlaatste moment liet weten niet aanwezig te kunnen zijn, werd er afgereisd naar Julianadorp. De weging leverde gelukkig geen problemen op en met een aanvulling van Matz (Budocentrum) op de – 42 KG was het aantal gaten beperkt tot 3.

In de eerste ronde troffen we het team van EBI Sports. Onze A-pupillen Dylan, Björn, Tommy en Rowin wisten geen verrasing uit de hoge hoed te toveren en verloren allen met ippon. De B-pupillen Michel, Jochem, Matz en Jesse verging het niet beter. Gelukkig wist onze teamcaptain Ian de eer nog hoog te houden. Doordat hij geen tegenstander had kreeg hij wel de volle score mee. Dit bracht de einduitslag op 2 (10) tegen 20 (100) voor EBI Sports.

In de tweede ronde tegen gastheer Budocentrum Julianadorp waren de verschillen een stuk kleiner. Dylan verloor door een o-uchi-gari voor ippon. Björn trok de wedstrijdpunten weer gelijk door met een wazari te winnen. Tommy knokte hard, kreeg een wazari tegen en belande in een houdgreep. Hier wist hij in de beschikbare korte tijd van 10 seconden niet meer uit te komen, tweede wazari dus ippon tegen. Rowin trok de punten weer gelijk door fraai over te nemen met een tani-otochi voor ippon. Mitchel kwam ongelukkig in aanraking met de mat, belande in een houdgreep en moest daarop afkloppen. Jochem kwam even op een fictieve voorsprong omdat zijn tegenstander gestraft werd met een shido. Helaas kreeg hij daarna een wazari score tegen en verloor daarop zijn wedstrijd. Matz was wat te lief tegen zijn vrouwelijk teamgenootje en werd met 2 x wazari opgerold. Jesse knokte sterk en wist met een stevige houdgreep de volle winst naar zich toe te slepen. Ian liet zich door zijn trainingmaatje Jounis prachtig werpen met een morote seoi nage. Dit bracht de eindstand op 6 (27) tegen 16 (77) voor BCJ

De laatste ronde mochten we aantreden tegen het sterke team van Bakker Sport. Deze ronde was bijna een kopie van de eerste ronde. Het verschil werd gemaakt door Björn die de schade wist te beperken tot een wazari in plaats van een ippon. Het tweede verschil zat hem in de score aan onze kant. Ian had deze keer wel een tegenstandster en mocht dus aan de bak. Een snelle wazari bracht hem op voorsprong. Door een wat minder scherp moment werd dit weer gelijk getrokken. Met een halve inzet, die in een ver verleden zou zijn beoordeeld met een koka, kreeg hij nu een wazari en daarmee dus een ippon. De eindstand werd daarmee 2 (10) tegen 20 (97) voor Bakker Sport.

Nog 1 ronde uit (7 april bij EBI Sports) en de slotronde thuis, dus nog 2 kansen om punten te pakken.

Coach, Willem

 

interne teamcompetitie maart 2018

Nou Ja….. gelukkig hadden we de foto’s nog…..!!!!!!

Bij gebrek aan vrijwilliger voor het verslag krijgt u van mij wel de uitslag,

 

1ste plek voor het team van Jochem  met Kyle –Linn Lena –Mitchel -Jaden

 

2de plek voor het team van Gideon  mety Jona –Dylan –Tommy –Benthe -Rowen

 

3de plek voor het team van Jesse  met Chloë –Chalin –Dilila –Rowin -Danny

 

Tot de volgende interne deze is op 8 April