4e ronde WFJC jan 2019

 

Zaterdag 19 januari j.l. hadden we deze 4e ronde van de WFJC.  Gastheer was de KenAmJu  uit Haarlem.  Zo als gebruikelijk hadden we voor af alweer mutaties. Ligtgewicht Daylan Kuhr lag met griep in bed en dus mocht Koen Tillo zijn plaats invullen. Zwaargewicht Benjamin Bachet had nog last van zijn knieblessure en moest afzeggen. De weging kwamen we verder goed door en bij de weging van Koen werd een oogje dichtgeknepen. Verder een ieder prima opgewicht. Op de -73kg hadden we Micheal Smit en Mike Lawick van Pabs staan. Er werd besloten dat we vanaf de -73 kg gingen doorschuiven zodat we met een compleet team op de mat konden staan. Anders dan wij met ons compleet team had onze eerste tegenstander  “EBI Sport” meer problemen. Die waren zo groot dat ze niet kwamen opdagen.. We wonnen deze dus reglementair met 14-0matchpunten en 70–0 in judopunten

Onze 2e partij was tegen het team van Hikiwake Hoogwoud.Koen Tilo ewn Melissa Smit pakten de volle punten. Younis Hani maakte vol punt met ure-nage. Mooi gedaan. Mike Lawick v. Pabs deed dat met een mooie schouderworp  Vervolgens scoorde Micheal Smit met een overname met ko-ushi- gari

.Gé Broers wilde waar voor zijn geld. De eerste reglementaire 5 minuten werd onbeslit en dus golden score. Vervolgens duurde het nog bijna drie minuten voor dat Géde partij besliste met wazari. Ronald Robertie (die helmaal uit Sneek komt om ons team te versterken) had dat niet helemaal begrpen en scoorde vol punt binnen de minuut. Dat bracht de uitslag op 14-0 matchpunten en 70-0 in judopunten wederom in ons voordeel.

Onze derde partij was tegen de gastheer KenAmJu.  Koen opende weer mooi met een vol punt (heupworp). Melissa moest de punten aan de tegenstander laten. Younis had een  zware partij en moest het hoofdbuigen. Vervolgens moesten ook Mike, Micheal, en Gé het hoofd buigen voor hun tegenstanders.  Ronald was dat dus helemaal niet van plan en met zijn 87kg  rolde hij zijn tegenstander (130kg) mooi met sumi-geashi over de mat heen.  Het moicht niet meer helpen voor de eind uitslag het team van de KenAmJu won met  8-6 in matchpunten en 40-30 judopunten. Onze tweede verliespartij in deze competitie.  Niet getreurd want we hadden een mooie judoavond De volgende ronde is 9 februari in Hoogwoud.       Tot dan    Coach Boy


 


 

Interne teamcompetitie jan 2019

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, staande mensen en kindAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen

 

 

Zondag 13 januari

Afgelopen zondag hadden we de eerste “ interne “ van het jaar 2019. Een leuk aantal enthousiaste judoka’s was komen opdraven. Altijd een mooie stimulans voor onze vrijwilligers die dus ook elke keer hun vrije zondagmorgen opofferen om er wat leuks van de maken. Leuk ook belangstelling van mamma’s, pappa’s opa oma enz enz.. .  werkt altijd stimulerend voor de organisatie en de judoka’s.

Erg Jammer dat nou van al die belangstellende er niemand zijn hand opsteekt om een (kort) verslagje te maken van het gebeuren wat we dan weer plaatsen in deze nieuwsbrief. Het verhaaltje nog een keer terug lezen ook nog werkt stimulerend voor onze jeugd en spoort de niet aanwezig aan om een volgende ronde ook deel te nemen..

Is het desinteresse, gemakzucht (ze regelen het maar) of was uw Nederlands nou zo slecht op middelbare school?  Er moet toch een pappie of mammie zijn die bereid is om ons in deze te helpen. We vormen met zijn allen de vereniging. Het kan toch niet zo zijn dat die paar vrijwilligers alles moeten regelen?  Misschien net zo lang tot bij hun ook het enthousiasme gaat ontbreken met gevolg dat het ophoud voor de jeugd?  Dat kan toch niet zo zijn?

Stap over uw schroom heen en meld u zich. We zitten voor deze activiteit dus dringend verlegen voor één of twee vaders of moeders die  om beurten een klein verslag willen doen.  Maak ook 2019 weer leuk voor onze jeugd met deze kleine bijdrage!!

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, zittende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, basketbalveld, schoenen, kind en binnen

 

Bandenexamens 2019

Bandenexamens JV De Uitkomst

 

Zaterdag 12 januari

Afgelopen zaterdag was er bandexamen bij JV de Uitkomst. Een kleine groep judoka`s was hiervoor uitgenodigd. Eindelijk mochten de pappies en mammies, opa`s en oma`s kijken wat er zoal het hele jaar wordt geoefend en getraind.

De navolgende judoka`s zijn geslaagd voor hun volgende band:

Witte band: Lynn Berbee, Olivier Ruiterman, Rebèr Tigü, Caelan Heefer

Gele band: Chloë Vader, Danny v/d Stoop, Tommy v/d Stoop, Rowan Heefer en Lynn van Tongerlo

Groene band: Bodille Bachet en Indy Sarlemijn

Blauwe band: Jesse Sneekes

Alle judoka`s gefeliciteerd

Geslaagd zijn

Witte band:

 • Lynn Berbee*

 • Olivier Ruiterman*

 • Rebèr Tigü*

 • Killian Bree*

 • Caelan Heefer*

   

  Gele band:

 • Chlöe Vader

 • Danny v/d Stoop

 • Tommy v/d Stoop

 • Rowen Heefer*

 • Lynn v Tongerlo*

   

  Groene band:

 • Bodille Bachet

 • Indy Sarlemijn

   

  Blauwe band:

 • Jesse Sneekes

 

 

 

 

 

1e ontwikkelingstoernooi

 

Op zondag 9 december was het ontwikkelingstoernooi bij J.V. De Uitkomst te Anna Paulowna. Nu alvast mijn excusses dat er slechts 2 foto's zijn gemaakt, dit komt omdat het derde blok druk was voor mij als coach en ik echt een man ben en geen 2 dingen tegelijk kan.

1ste en 2de blok waren Chloë Vader en Lisa van Benten die hun kunsten mochten laten zien. Beide dames begonnen wat lief en kalm maar kwamen elke partij beter uit de verf. Beide een derde plaats met zeer goede inzet.

Het 3de blok was een beetje druk, met op op elk van de 3 matten 2 judoka's. Dit was lastig bij te houden maar gelukkig kon Willem (als EHBO) een beetje bijspringen met coachen van 1 van de matten. Björn Menkveld, Danny v.d. Stoop, Tommy v.d. Stoop, Rebér Tigü, Lena Borst, Lynn Berbee en Lyn v. Tongerloo konden in een druk blok zich helemaal uitleven. Teveel om iedereen apart te noemen maar in het totaal kan er gerust gezegd worden dat er zeer goed geknokt is en niets cadeau is gegeven. Het is ook best spannend en voor sommige een beetje nieuw dus dat brengt de nodige extra druk met zich mee. Al met al, Lyn en Rebér een 2de plaats en de andere 4 en mooie 3de plek weten te bemachtigen.

De hekkesluiter in het 4de blok was Sophie v.d. Berg, die elke partij beter en beter ging knokken. 3de plek, Dikke prima.

Tot slot kreeg ik een bedankje van een ouder. "bedankt dat je er voor mij kind was vandaag", altijd fijn om zoiets te horen als vrijwilliger. Dus ik deel dit bedankje graag met alle vrijwilligers vandaag, van de organisatie tot de kantinebezetting. Tenslotte doen we het samen en met alle plezier voor de sport.

Kjell Tuinstra

 

Regio Jeugdcompetitie 8 december 2018


Regioteam met sprongen vooruit.

Op zaterdag 8 december werd de 2e ronde van de regio jeugdcompetitie opnieuw bij JV De Uitkomst gedraaid. In de eerste ronde was slechts 1 partij winnend door ons team afgesloten dus ruimte genoeg voor wat verbeteringen. Met wat schuifwerk konden we starten met een team waarvan alleen de laatste 2 gewichten niet gevuld waren. In de eerste ronde troffen wij het team van Budocentrum Julianadorp. Chloë Vader beet de spits af, had geen tegenstander en haalde daarmee de eerste punten voor het team binnen. Lynn van Tongelo werd al snel vol op haar rug geworpen. Dat was even schikken maar gelukkig wist zij zich daar snel overheen te zetten. Lisa van Benten stond sterk, kreeg een wazari tegen maar pakte deze even later terug. Hiermee kwam de stand gelijk en er werd ook niet meer gescoord in de resterende tijd. Haar tegenstander was wat actiever en wist daarmee de scheidsrechters te overtuigen om hem als winnaar aan te wijzen. Danny v/d Stoop had ook geen tegenstander en ook hij mocht dus de punten ophalen. Lena Borst was wat overdonderd door de felheid waarmee haar tegenstandster de wedstrijd begon. Ze wist echter goed stand te houden en een vroege score te voorkomen. Toen de wedstrijd wat tot rust leek te zijn gekomen en Lena kon gaan denken aan een actie werd ze onaangenaam verrast en vol op haar rug gestuurd. Rowin Huizenga en Benthe Vader zaten beiden in de -34 kg klasse. In deze ronde mocht Rowin in zijn eigen gewicht draaien en schoof Benthe door naar de -38 kg. Beiden wisten hun partij niet te winnen ondanks fel verzet. Als laatste mocht Indy Sarlemijn haar partij draaien. Goed bewegend wist zij met een grote heupworp haar tegenstander voor ippon naar de mat te sturen.

Omdat wij de laatste 2 gewichten niet gevuld hadden kwam hiermee de eindstand op 6 (30) tegen 14 (61) voor Budocentrum Julianadorp.

In de tweede ronde mochten wij tegen het team van EBI Sports. Kyle Verstappen mocht nu beginnen. Helaas belande hij al snel in een houdgreep waar hij niet meer uit wist te komen. Lynn was goed hersteld van haar eerste partij en wist met 2 keer wazari de punten te pakken. Lisa stond weer sterk maar liep op een schouderworp en belande daarna in een houdgreep. Tommy v/d Stoop mocht deze ronde de plaats van Danny innemen. Deze keer stond er wel een tegenstander dus moest er geknokt worden om de punten. Al snel stond Tommy met een wazari achter. Nog niet helemaal bekomen van deze achterstand werd hij vol geworpen en belande hard op de mat. Ondanks het feit dat wij een “zachte” mat hebben kwam het toch hard aan. Troost zoeken bij moeder mocht niet want daar is de coach en het team voor. Lena had deze ronde geen tegenstander dus kwam makkelijk aan de punten. Benthe, Rowin en Indy moesten helaas ook de punten bij hun tegenstanders laten. Dit bracht de eindstand op 4 (20) tegen 16 (80) voor EBI Sports.

Deze ronde hebben we dus 5 winstpartijen weten te behalen. Als we deze lijn weten door te zetten dan komt een eerst gewonnen ronde snel in het zicht

Coach Willem

 

 

 


 

 

(S)interne teamcompetitie

Sinterne 2018 Sinterklaas is weer aangekomen en vervult vanaf vandaag weer alle dromen.

Zodra de Sint in de Dojo is gearriveerd, staat geen schoentje of zit geen pak meer verkeerd.

Beenworp, schouderworp, houdgreep of heupworp. Sint kwam er speciaal voor naar ons dorp

Vandaag was de Dojo met 32 judoka’s gevuld en werd er flink van de pepernoten gesmuld.

Met 4 teams werd er vandaag gestart, niemand afgezonderd of apart.

Er waren judoka’s vanuit Hippo, de Uitkomst of Julianadorp, ze gingen allemaal fanatiek met een worp.

Van klein tot groot, er werd stoer en blij gejudood.

De een wist een waza-ari te maken, de ander met een beenworp de grond te raken.

Jongens en meiden door en tegen elkaar, bij judo is men gelijk en geen gemaar.

Respect is bij judo het toverwoord, dat vertelde meester Stefan zodat iedereen het heeft gehoord.

Een team vol vrijwilligers die veel werk verrichten, dat geeft ook voor de ouders een aantal plichten.

Kinderen kom dus tijdens elke interne in grote getalen, zodat we mooie partijen kunnen behalen.

Een wedstrijd om te leren voor ieder kind. Daar wordt ik blij van vertelde de Sint

Dus toen de pieten de wedstrijd kwamen verstoren, wist geen kind meer een punt te scoren.

De pepernoten vlogen vrolijk door de lucht, De kids renden door de Dojo in vogelvlucht.

De Sint liet een aantal kinderen bij zich komen, Kyle, Tommie, Danny, Jayden stonden erbij te dromen.

Piet vertelde iets met familie en Max Verstappen, Kyle kreeg lekker pepernoten om in te happen.

Zelfs juf Petra en meester Stefan moesten eraan geloven, En iets plechtig aan Sint beloven.

Want meester Stefan had het over een recept, zwarte piet had dit snel onderschept.

Een recept over pepernoten en bier, dat klinkt voor piet als veel plezier.

Het werd dus tijd om te stoppen, zodat ieder zich kon gaan volproppen.

Sinterklaas werd vrolijk uitgezwaaid met zijn pieten, het werd tijd dat wij de zaal verlieten.

Op 13 januari staat de interne weer klaar Tot dan, dan zien wij elkaar!

Fijne dag en geniet ervan, met de groetjes van Sint en zijn Pieterman.

Met de groeten van de rijmpiet.                                              (Debby)

 

Regio jeugdcompetitie 2e ronde

Moeizame start Regio jeugdcompetitie.


De 2 ronde bracht ons tegenover het team van EBI Sports. Nu mocht Kyle Verstappen beginnen. Na een wazari tegen kwam hij in een houdgreep en wist daar niet meer binnen de 10 seconde uit te komen. Lynn van Tongelo kwam ook al snel in haar partij in een houdgreep waar zij niet meer uit kon komen. Tommy v/d Stoop liep al snel tegen een wazari aan en niet veel later viel de tweede dus ippon. Ook broertje Danny overkwam hetzelfde in zijn 2e partij van de dag. Lena Borst liet zich verrassen met een voetveeg en belande daarna in een houdgreep. Benthe Vader knokte goed, kwam een wazari achter en verloor bij de 2e wazari. Ook bij Stein speelde zich eenzelfde scenario af. Alle hoop om de eer van het team te redden was hierdoor gevestigd op teamcaptain Jesse. Helaas kon hij deze keer de hoop niet waarmaken. Met een go-uchi-gari werd hij verrast en kwam ook niet meer uit de daarop aansluitende houdgreep. Eindstand 0 (0) tegen 20 (100) voor het team van EBI Sports.
De volgende ronde op 8 december is ook weer bij ons. Hopelijk is Dun Hong er dan ook bij en worden de resultaten wat beter al is dat van minder belang. Zoals Chloë Vader bij de nabespreking al zei; “Als je het maar leuk vindt.”
Coach Willem

 

West-Friese Judo Competitie 2018-2019

 

 

Zaterdag 17 November j.l. was de tweede ronde van de Westfriese senioren. De gastheer van vanavond was EBI-sport. Met een paar kleine wijzigingen verzamelden we in Tuitjehoorn. Thijs Klaver is weer vertrokken naar de zon. Gelukkig was Ronald Roberti er weer bij en hij was gretig om weer wedstrijden te mogen judoën.

 

De eerste tegenstander van de avond was HikiWake. Debutant Koen van Tillo haalde de punten binnen. Net als Melissa Smit die de overwinning binnen sleepte met een goed getimde uchimata. Younes Hani liet zijn overname overnemen en belande zelf op zijn rug. Mike van Lawick won zijn partij met een verwurging. Gé Broers laat weer eens zien dat hij de laats nog steeds goed beheerst en verraste zijn tegenstander daar dan ook vlot mee. Ronald Robertie liet zien dat hij in die maanden zijn geliefde sumigash nog niet verleerd is. Dit gevolgd door een sterke houdgreep zorgde voor de overwinning. Ben Bachet mocht ook de winst op halen. Dit zorgde ervoor dat we wonnen met 12–60 tegen 2–10 matchpunten/judopunten.

 

De volgende tegenstander was de huidige nummer 1 Toradoshi. Het beloofde een zware wedstrijd te worden. Dylan wist na een paar mooie aanvallen zijn partij te beslissen met een houdgreep. Melissa liet zich verrassen door haar vlotte tegenstander en verloor de partij. Younes liet zich wederom overnemen. Michael Smit begon gretig en sterk maar zag hoe zijn aanval op het laatste moment gekeerd werd en verloor helaas de partij. Gé had een lange partij nodig maar wist uiteindelijk een uchimata door te sturen wat resulteerde in een waza-ari wat voldoende bleek voor de overwinning. Ronald bewees dat hij ijzersterk was op de grond en sleepte de winst binnen met een sterke houdgreep. Dat bracht de stand op 6-6 dus Ben moest aan de bak. Ben stond tegen een jonge geroutineerde tegenstander. Dit weerhield hem er niet van om er vol overtuiging in te gaan. Helaas resulteerde dit in een knieblessure waardoor hij moest opgeven. Dat bracht de eindstand op 6–27 / 8–40 matchpunten/judopunten. voor Toradoshi. Het verschil was klein en volgende keer gaan we er zeker weer voor.

Als laatste stond Landsmeer op het programma. Iedereen was erop gebrand om de 2e plek te handhaven. Koen mocht het spits afbijten. Hij strijde de volle 3 minuten vol en mocht daarna aan de golden score beginnen. Ondanks dat hij veel aanvallender was werd dit helaas niet beloond met een score. Toen de golden score begon kwam het aan op ervaring en tactiek hier kwam Koen helaas nog een beetje te kort en werd geworpen. Melissa sleepte de punten binnen. Younes had een peptalk gekregen en tips van de ervaren Ronald. Deze paste Younes meteen met succes toe en wierp zijn tegenstander met succes. Michael moest een zware partij spelen en wist zijn lengte uiteindelijk goed te gebruiken en de tegenstander over te nemen. Ge knokte

voor iedere worp en wist er vele te pareren. Helaas werd een actie doorgestuurd en kreeg de tegenstander de punten. Ronald liet zijn tegenstander kennis maken met een sterke sumigaesi daarmee sleepte hij de overwinning binnen. Ben had geen tegenstander en hoefde alleen maar te groeten. Dit zorgde ervoor dat ook deze punten werden binnen gehaald. De eindstand 10–50/4–20 matchpunten -judopunten. in ons voordeel.

We kunnen terugkijken op geslaagde avond. Iedereen heeft laten zien wat hij waard is. Wat resulteerde in twee mooie overwinningen en net aan verlies.

coach Mike Lawick Pabs.

 

 
archieffoto's
spaarne team 2000. jpg.jpg
Sponsors
Euro Tyre
Spes autobanden.
Piet kop
Catering.
HUBO / P Broers B.V
Doe het zelf artikelen.
E. van Westen Elektro B.V.
Elektrotechniek.
Frozenpeanut Photography
Your Frozen Moment.
Babyslofje-online.nl
kinderwarenhuis
Hoi Pipeloi
Kinderopvang.
StudiJoJess
Schoonheidssalon & Borduurwerk.
Drukkerij ROWA
Voor uw drukwerk.