Start West-Friese Judo Competitie

Zaterdag 26 oktober j.l. hadden we de eerste ronde in de deze competitie. Vorig seizoen eindigden ons team op een mooie 2e plaats 1n de 2e klasse. Door uitval van teams in de hoofd en 1e klasse is ons team alsnog gepromoveerd naar de 1e klasse. Vooraf dus wat vraagtekens of ons team op dit moment wel sterk genoeg zou zijn om zich te kunnen handhaven in deze zwaarder klasse? Gastheer voor deze ontmoeting was deze keer het team van Cees Veen te Oosthuizen.

Vooraf, zoals standaard bij judoteams grote vraag en hoop dat een ieder op gewicht zou zijn. Dat Melissa Smit iets te zwaar zou zijn wisten we vooraf. Mike Lawich van Pabs was gepland op de -60kg .Dat redde Mike bij onze laatste weging nog prima. Maar Mike, net getrouwd, bracht liefst 65 kg op de weegschaal. Dat paste eigenlijk prima. Omdat Younis Hani niet kwam opdagen (verreden?) konden we Mike doorschuiven naar de 65kg en kwamen de dames Smit (Rosanne  en Melissa) uit in de -55kg en de -60kg. Met Imhre Hajos nog als vaste reserve (dank je wel Imrhe), team compleet, op zich dus een goede start.

De eerste ronde kwamen we uit tegen de kampioen van het vorig jaar, Toradoshi, die dus met ons was gepromoveerd naar deze 1e klasse. Rosanne Smit startte prima. Had haar tegenstander bijna in een houdgreep maar werd (mooi) gekanteld en kwam zelf muurvast te liggen. Het zelfde gebeurde met zusje Melissa. Een eigen actie werd overgenomen, kwam muurvast in controle houdgreep en moest dus ook de punten aan de tegenstander laten .Mike Lawick scoorde het punt van de avond! Binnen 30 seconden en mooie barai (voetveeg) en vol punt voor Mike. De Smitjes hadden deze avond iets met overnames. Micheal Smit (broertje van)maakte een prima actie met ushi-mata. Coach Boy telde het punt al maar moest dit corrigeren. Op het laatste moment werd Micheal overgenomen en kwam vol op zijn rug.  Good old Gé Broers liet zien dat veel en hard trainen ook rendement kan hebben!!?? Vocht als van ouds zijn partij en stuurde op het juiste moment zijn tegenstander na diens actie keihard door. Een pracht punt!

Ronald Robertie kwam uit het verre Friese maar had in deze ontmoeting geen tegenstander. Maar dus wel de punten voor ons team. Nog bedankt Ronald! Onze nieuwe zwaargewicht, Gert Rabe, blijkt een echte aanwinst te zijn.  Gert vocht een mooie partij uit met zijn opponent en scoorde na een slopende partij met een mooi ushi-mata vol punt. Dat bracht de eindstand op 8-6 in matchpunten en 40-30 in judopunten Een droomstart voor ons team.

Meer nieuwsberichten

Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt

Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende