2e ronde regio jeugdcompetitie

De tweede ronde van de regio jeugdcompetitie bracht ons bij gastheer Budocentrum Julianadorp. Ondanks een groot aantal afmeldingen wisten we toch nog een redelijk representatief team op de been te brengen. Bij de A pupillen waren dit Jayli Visser, Cassady Elayb, Rayen Emmink, Lisa van Benten en Bram Bloothoofd. Kyle Verstappen en David Mulder vertegenwoordigden de B pupillen en Jochem Menkveld (gelukkig weer terug in het team) en Denise Mulder de aspiranten.

In de eerste ronde troffen we EBI Sports, de aanvoerder van de competitie. Jayli wist ondanks goed verzet haar wedstrijd niet te winnen. Na een haakje binnendoor gevolgd door een houdgreep was het over voor haar. Cassidy liep op een fraaie schouderworp en lag gelijk vol op haar rug. Rayen wist lang stand te houden maar verloor uiteindelijk wel met 2 keer een wazari tegen. Ook Lisa wist het tij niet te keren en verloor haar partijtje met ippon. Bij de B pupillen eenzelfde beeld. Kyle belande na een heupworp in een houdgreep waar hij niet meer uit wist te komen. Bram, doorgeschoven naar de B pupillen, kreeg 2 wazari’s tegen met een beenhaakje buitenlangs en David kreeg gelijk een ippon om zijn oren voor een goede beenhaak buitenlangs. Bij de aspiranten missen we het eerste gewicht dus reglementair gingen de punten naar EBI Sports. Jochem liet zien dat hij toch wel de meest ervaren judoka uit ons team is en won zijn partij met 2 keer een wazari voor een heupworp en een haakje buitenlangs. Denise had geen tegenstander en kreeg haar punten cadeau.

De eindstand van deze ronde kwam daarmee op 4 (20 tegen 16 (80) voor EBI Sports.

De 2e ronde bracht ons tegenover het team van onze gastheer Budocentrum Julianadorp. Deze keer had Jayli geen tegenstander dus de eerste punten waren binnen. Cassidy kwam een wazari achter maar wist de partij in haar voordeel te keren. Met een sterke houdgreep haalde zij de winst binnen. Rayen wist de goede lijn helaas niet door te trekken en verloor met 2 keer wazari. Ook Bram moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Na een harde heupworp kwam hij vol op zijn rug voor ippon. Net als Jayli had ook Kyle geen tegenstander en dus wel de punten. Lisa, deze keer in plaats van Bram doorgeschoven naar de B pupillen, had haar handen vol aan haar tegenstandster. Ze kwam voor te staan met een wazari maar wist niet door te zetten. Hierdoor wist de tegenpartij terug te komen met ook een wazari score. Lisa belande zelf even een aantal seconden in een houdgreep maar kwam er gelukkig voordat er een score aan vast zat uit. Toen de wedstrijdtijd om was stond er een gelijke score op het bord. Op de paar seconden houdgreep tegen wees de scheidsrechter haar tegenstandster als winnaar aan. David had vandaag een slechte dag en verloor ook zijn 2e wedstrijd met ippon. Na het inleveren van de punten op de -42 kg moesten Jochem en Denise winnen met ippon om de eindoverwinning te kunnen pakken. Jochem deed wat er van hem verwacht werd en won zijn partij. Denise lukte dit echter niet, sterker nog, zij verloor met ippon. Hierdoor kwam de eindstand op 8 (40) tegen 12 (51) voor Budocentrum Julianadorp.

De verschillen tussen de deelnemende teams word heel langzaam iets kleiner. Nog wat harder trainen op de vrijdagen en nog beter opletten op de dinsdag en woensdag kan er voor zorgen dat in het nieuwe jaar de eerste zegen geboekt gaat worden.

Judith & Willem

Meer nieuwsberichten

Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt

Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende