(S)interne Teamcompetitie 2019

Goedendag iedereen vandaag was er weer een interne wedstrijd met heel veel animo. En ik moest voor het eerst een verslag hier over schrijven dat is best wel spannend hoor! Heb het nog nooit gedaan! Ik zal me zelf even voorstellen. Ik ben Dorien 41 jaar oud moeder van 3 kinderen waar van 2 op judo zitten bij JV de uitkomst. Denise Mulder 12 en David 10 jaar, ze trainen 2 keer in de week op dinsdag en vrijdag en ze vinden het allebei erg leuk.

Er waren clubs Budocentrum van Julianadorp en Asahi San van Wieringen en JV de Uitkomst uit Anna Paulowna. Er waren vier Teams het team van Benthe speelde op wit bestaat uit 21kg Lizzy Jordens  24kg Nora Liebe 26kg Dirk van Ham  28kg Cassedy Elayb 31kg Jurr Daves 34kg Tommy vd Stoop 37kg Bjorn Mertveld 41kg Guusje Peters 60kg Benthe Vader  Team 2 Jochem op rood 21kg Pien Vriesman 21kg Jason Jordens 24kg Levi vd Brink 26kg Bram de Jager 28kg Ties Zijlstra 31kg Liam Makkers 34kg Yoeri Verschaar37kg Matheo van Veen 41kg Yaden de jong 60kg Jochem Mertveld 

Deze teams waren erg aan elkaar gewaagd het is vooral leuk te zien hoe die kleintjes tegen elkaar moeten judoën en hoe de wat hogere banden tegen elkaar judoën, Zoals Jochem die heeft de groene band en Benthe de Blauwe band ze waren erg aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk won Jochem de partij en volgens mij had team 2 gewonnen.

Team 3 van Janneke/Hugo in dit team zaten 21kg  Junus 24kg Ise Vriesman 26kg Rayen Emmink 28 kg Rogier Dekker 31kg Guido Dekker 34kg Famke Hogve 35kg David Mulder 41kg  Danny vd Stoop 60kg Janneke Ham 60kg Hugo Lont. Team 4 Thijs/Denise 21kg Collin Emmink 24kg Bryce Gerntsen 26kg Keyl Verstappen Lisa van Benten 31kg Bram Bloothoofd 34kg Linn Berbee 37kg Levi Veenstra 41kg Reber Tiga 50 kg Thijs Vader 45kg Denise Mulder.

Weer 2 mooie teams die aan elkaar gewaagd zijn zo moest David tegen Levi en maakte hij bij de tweede keer een mooie Ippon en ook Denise deed het goed het ging gelijk op maar op een geven moment lag Hugo in een houdgreep en liet ze niet meer los het team van Denise en Thijs hadden gewonnen en opeens liepen er allemaal zwarte pieten langs het raam met sinterklaas en kwamen zij de judozaal binnen en gooide met strooigoed.

Er werd gezongen en gelachen, meester Willem sprak sinterklaas en zijn pieten aan en heette ze van harte welkom. Alle kinderen zaten in de kring en er werd niet meer gejudood. Er moesten een aantal kinderen bij sinterklaas komen want die wilde natuurlijk weten wat het judoën inhoud en wat ze allemaal leren bij Willem en Petra. Er werd voorgedaan hoe je met een wedstrijd moet beginnen en zo dat je eerst moet buigen en dan pas mag je beginnen. Als je klaar bent met de wedstrijd geef je elkaar de hand en buig je ook.

Juf Petra moest ook bij de sinterklaas komen om haar verhaal te doen wat de Chinese tekens op de jas nou betekenen. Daarna moesten ook David en Bram er aan geloven om bij sinterklaas te komen. Ze trainen elke dinsdag en vrijdag doen ze wedstrijdtraining bij Petra en Kjell. Om half een was het afgelopen en mocht iedereen naar huis nog even de pepernoten van de judomat vegen en stofzuigen.

Met vriendelijke groet Dorien Mulder

Meer nieuwsberichten

Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt

Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende