2e ronde West-Friese Judocompetitie

Zaterdag 8 december j.i hadden we de 2e ronden van deze competitie JV De Uitkomst was deze keer de gastheer. Vooraf werden we al helemaal verwend want een ieder was keurig op gewicht  en dat met dien strenge weegschaal van het district. Super begin!

Onze eerst ronde was tegen het team van HABC Dun Hung uit Den Helder. Net als de meeste teams had ook Dun Hong uit alle hoeken en gaten een team bij elkaar gesprokkeld. Wel leuk om te zien want er stonden plots een hoop oude bekende op de mat.

Melissa Smit stak de spits af tegen een jonge dame van Dun Hong. De partij ging op en neer, maar een goed moment   van timing scoorde Melissa een mooie o-ushi-gari  (beenhaak).Ook zusje Rosanne Smit stond deze keer tegenover een jonge dame. Onze Roos maakte er een top avond van door gewoon de partij, onder luide aanmoediging van de mannen, te winnen met een houdgreep.

Dat zelfde deed Mike Lawick van Pabs. Mike draaide in een hoog tempo zijn tegenstander dol en eindigde met een winnende houdgreep. Michael Smit had zusje Melissa zien winnen en was dus vast besloten dit ook te doen!. Micheal domineerde zijn partij maar…. trapte er toch in. O-ushi-gari tegen!  Gé Broers draaide als vanouds. Was fysiek sterker in de partij en scoorde ook vol punt met zijn bekende “LAATS” techniek.

Ronals Robertie kwam een oude bekende Richard tegen. Had hier in het verleden wel van gewonnen, maar ja elke nieuwe wedstrijd bied ook nieuwe kansen. Zo dacht Richard er ook over.En dus ging Ronald deze keer de bood in met (alweer) een houdgreep. De tussenstand was inmiddels 4-2 winst voor ons team. Dus was het voor de uitslag niet erg spannend meer wat onze zwaargewicht  Gert Rabe zou doen. Gert dacht daar even anders over. In een pittige partij tegen de voorzitter van Dun Hong (Hessel) scoorde Gert een pracht van een (lage) ushi-mata (heupworp). Dat bracht de eindstand op 5-2 in judopartijen en 50-20 in judopunten in het voordeel van ons team.  Een mooi begin van deze avond.

Onze 2e partij brcaht ons tegen koploper Gietelink Sport van oud bondscoach Karel Gietlink.

Melissa liep vlot tegen een beenworp aan en verloor haar partij. Younis Hani verving onze Roos maar had geen tegenstander. Pakte dus wel de punten voor ons team!

Mike Lawick draaide weer in een hoog tempo en besliste deze partij met verwurging. Michael Smit pakte zijn revanche op zijn verlies in de eerste partij en scoorde met een mooie (alweer) ko-ushi-gari. Vol punt! Gé Broers draaide weer op volle toeren, maar deze keer met zulke inzet dat hij prachtig werd doorgestuurd op eigen inzet. Prima handeling van zijn tegenstander maar wel verlies voor Gé. Ook Ronald Robertie nam revanche op zijn eerste verlies. Maakte tweemaal zijn bekende sumi-gaeshi-techniek en dus vol punt. Ronald dus toch nog met een lekker gevoel terug naar Friesland! Gert Rabe was helemaal op dreef deze avond. Ook voor deze tegenstander was er geen houden aan. Gert deed het weer met een razend snelle ingezette (jawel) U-SHI-MATA.

Dat bracht de stand op 5-2 in wedstrijden en 50-20 in judopunten in het voordeel van ons team.

Onze 3e partij zou tegen het team van Cees Veen zijn. Bracht deze judoschool het vorig seizoen nog twee teams op de mat, deze avond lieten beiden verstek gaan. Dusa reglementair kregen we 7-0 in wedstrijden en 70-0 in judopunten in ons voor deel.  Ik denk dat ons team daar liever voor geknokt had..! Alles bij elkaar een prima judo avond, goede teamspirit en na afloop nog even gezellig in onze woonkamer. De 3e ronde starten we dus als koploper. We jagen dan niet meer, er wordt dan op ons gejaagd.  Ook leuk toch..! Nog allemaal bedankt voor je inzet.   Coach Boy

Meer nieuwsberichten

Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt

Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende