Ontwikkelingstoernooi

Zondag 8 dec was het 1ste ontwikkelingstoernooi van 3. Dit is bedoeld om de beginnende judoka te laten wennen aan wedstrijden en aan judoka`s van andere verengingen. De judoka`s worden verdeeld naar leeftijd en gewicht. Er werden 3 groepen gemaakt qua leeftijd. Groep 3 geboren in 2013-2014, groep 2 geboren in 2011 en 2012 en de laatste groep, groep 1 2008-2009-2010. Dus kan het best heftig zijn als jongste van de groep tegen de oudste moet. We houden het maar op goede leermomenten en hopen dat het de volgende keer beter gaat.

Wij (JV de Uitkomst) hadden de organisatie in handen. We hadden alle judoka`s verdeeld in 4 blokken. In het eerste blok kwam Levi v/d Brink op de mat. De eerste wedstrijd ging heel snel, alsof hij nog wakker moest worden. Gelukkig ging het daarna alleen maar beter en won hij alles op rij. Wat hem een mooie 2e plaats opleverde. Gefeliciteerd.

In het volgende blok kwamen Levi Veenstra, Rayen Emmink en Cassidy Elayb. Ze draaide allemaal in een poule, zodat ze ieder 3 of 4 wedstrijden moesten draaien. Levi begon heel goed door de 1ste te winnen. Jammer genoeg kon hij dit niet vast houden. Toch een mooie 3e plaats. Cassidy bouwde het langzaam op. Zij verloor de 1ste en 2de wedstrijd maar sloot het toernooi goed af door de laatste te winnen. Ook voor haar een mooie 3de plaats. Rayen (die vandaag jarig was) had niet veel geluk. Hij kwam er niet aan te pas. Deed onwijs goed zijn best maar kwam er niet door. Jammer, hopelijk bij het 2de ontwikkelingstoernooi meer succes maar wel een mooie 3de plaats voor hem.

In blok 3 was het wat drukker met de judoka`s van de Uitkomst n.l David Mulder, Bram Bloothoofd, Lisa van Benten en Jan Winter. Hoewel iedereen goed heeft geknokt en onwijs zijn best heeft gedaan kwamen ze er niet aan te pas. Lag het winnen en verliezen heel dicht bij elkaar. Voor Bram en Jan was het pittig, de mannen judoën nog geen jaar. Dan sta je daar met je witte bandje… Mannen heel goed gevochten, jullie laten je niet van de mat vegen. Voor David en Lisa was het ook zwaar, beide waren nog wat grieperig maar hebben zich niet van de mat laten vegen. Lisa heeft zelfs gewonnen van de latere nr 1 Toppie hoor. Ook deze judoka`s gingen met een mooie 3de plaats naar huis.

Komen toe aan het laatste blok daar kwam Joelle v/d Meulen op de mat. Ook hier telt dat Joelle nog niet zo lang aan judo doet en dus wat kracht en techniek te kort komt. Daarom is het zo knap dat ze vol overgave op de mat staat en er voor gaat. Ook al heeft ze niet gewonnen, ze heeft gevochten als een leeuw. Dit leverde haar een mooie 3de plaats op. Alle judoka`s gefeliciteerd en tot 9 februari 2020 bij het 2de ontwikkelingstoernooi.

Petra.

Meer nieuwsberichten

Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt

Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende