3e ronde West-Friese Judo Competitie

Zaterdag 18 januari j.l hadden we de 4e ronde van de WFJC. Gastheer was Karel-Gietelink Sport. De deze ronde verplaatste naar de dojo van Frits van der Werff in Hoorn. Niet verkeerd voor ons team. Naar Hoorn of naar Amstelveen (waar Gietelink zetelt) scheelt toch weer een half uurtje rijden. De weging was geen probleem, alle 7 judoka’s prima op gewicht.

De eerste ontmoeting hadden we tegen het team van Toradoshi uit Beverwijk.

Melissa Smit startte niet echt gelukkig, binnen de minuut moest zij afkloppen voor verwurging. Zusje Rosanne Smit was al even ongelukkig. Een snelle houdgreep waar ze niet meer uit kwam bracht ook haar een verlies partij. Mike Lawick van Pabs had haast deze avond? Pakte heel snel de winst (binnen 15 seconden) met een pracht schouderworp.

Michael Smit pakte de volle winst met een mooie combinatie. O-ushi-gari gevolgd met een o-soto-gari (combinatie van beenworpen) vol punt! Ook vechtjas (in de positieve zin) Gé Broers pakte de volle winst met tweemaal wazari score.

Tot zijn eigen verrassing ging Ronald Roberti op zijn rug. Dat gebeurt Ronald niet zo gek vaak. Een eigen actie van hem werd door zijn tegenstander mooi doorgestuurd. Boem op zijn rug en vol punt tegen. Dat maakte de tussenstand wel spannend. Deze was nu 3 tegen 3. Het werd de de taak van onze zwaargewicht Ger Rabe om de winst te pakken. Dat deed Ger bij perfect. Na  een minuut elkaar te hebben afgetast en van beiden zijden wat halve actie maakte Ger een perfecte ushi-mata, vol punt. Dat bracht de eindstand op 8-6 matchpunten en 40-30 judopunten winst voor ons team.

Onze tweede ontmoeting was tegen het team van GietelinkSport.

Melissa verkocht haar huid nu en stuk duurder. Gaf goed partij maar kon niet verhinderen dat ze een ushi-mata tegen kreeg. Zusje Rosanne kwam vrij vlot in een houdgreep en dus stond ons team weer met 2-0 achter. Mike behield zijn ongeslagen status in dit seizoen door in het newaza (grondwerk) met een mooi opgebouwde verwurging te winnen.

Michael liet zich (ondanks de waarschuwing van Boy) totaal verrassen door de veel kleinere tegenstander. Deze groeten heel beleefd, pakte en smakte! Verlies voor Michael binnen de 5 seconden. Vervolgens kwam Gé op de mat. Vocht in zijn bekende stijl, hard en tomeloos. De partij leek op een golden score af te lopen maar in een van de laatste acties maakte Gé met succes een overnamen. Vol punt!

Ronald revancheerde zich perfect, met zijn bekende sumi-geashi (sutemi) van zijn eerdere verlies partij. Winst met vol punt. Tussenstand alweer 3. Het was dus weer onze zwaargewicht Gert die het moest gaan maken.Gert deed dat met stijl. Maakte na twee minuten een prachtige yoko-tomoe (sutemI) Dat bracht de eindstand ook weer op 8-6 in matchpunten en 40-30 in judopunten.

Met deze twee overwinningen staat ons team ruim op kop in de 1e klasse en met nog twee ronden te gaan stevenen wij dus langzaam maar zeker op een eervolle klassering af. Bedankt voor jullie inzet en tot de volgende ronde 8 februari. Als gastheer fungeert dan HABC Dun Hong uit Den Helder. Dus bijna een thuiswedstrijd.

Boy.

Meer nieuwsberichten

Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt

Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende