Hikari Meidentoernooi

Op zondag 2 februari 2020 werd bij judovereniging Hikari het jaarlijkse meidentoernooi gedraaid. Namens JV De Uitkomst hadden Guusje Peters en Indy Sarlemijn zich aangemeld. De jonge dames hadden zich ingeschreven op hun werkelijke gewicht. Hikari maakt daarna een indeling in poules zodat je altijd met meiden in je eigen gewicht en van je eigen niveau wedstrijden kan draaien. Guusje mocht al vroeg wegen en werd ingedeeld in een poule van 5. In haar eerste partij, ook de eerste van het toernooi, ging zij voortvarend van start. Met een goede worp en een houdgreep pakte zij haar eerste winst. In haar tweede pot wist ze deze lijn door te zetten. Ook nu zette zij haar tegenstandster met vol punt aan de kant. De derde tegenstandster was een maatje te groot, had duidelijk veel meer wedstrijdervaring en kreeg Guusje al snel op haar rug tegen de mat. In haar vierde en laatste partij herstelde Guusje zich goed en wist deze weer te winnen. Dit leverde een mooie 2e plaats op.

Indy mocht wat uitslapen en moest tussen 11 en 11.30 uur wegen. Zij werd ingedeeld in een poule van 4 meiden. Net als Guusje wist Indy haar eerste partij snel in winst om te zetten. In haar tweede partij trof ze een “oude” bekende namelijk een van de zusjes van Oogden. Relatief lange meiden die al heel wat wedstrijdervaring in zich hebben. Indy kwam daar achter toen ze vliegles kreeg met een goed uitgevoerde uchi mata. Uit de daaropvolgende houdgreep wist ze niet meer te ontsnappen. In haar laatste partij trof ze een meisje die duidelijk nog wat angst had om vrij te judoën. Door goed te anticiperen op het achteruit judoën van haar tegenstandster wist Indy haar al snel in een houdgreep te krijgen en deze ook de benodigde 20 seconden aan te houden. Met deze winst behaalde ook Indy een mooie 2e plaats.

Nogmaals felicitaties voor beide meiden met dit fraaie resultaat.

Coach, Willem

Meer nieuwsberichten

100.000 gratis judolessen

De JBN geeft 100.000 gratis judolessen weg. Ook JV De Uitkomst doet mee aan deze gratis proeflessen. Vraag snel wanneer jij mee mag doen!

We gaan weer starten

Als maandag 17 mei de goedkeuring wordt gegeven kunnen we op woensdag 19 mei weer open. We zullen dan dezelfde werkwijze hanteren als voor de lockdown.