4e ronde West-Friese Judo Competitie

Op zaterdag 8 februari hadden we de 4e ronde van deze competitie. Gastheer was HABC Dun Hong uit Den Helder. Wel lekker want dat was voor ons ook een zo goed als thuis wedstrijd. De weging was (zeer ongebruikelijk) geen probleem en we konden dus met een compleet team de mat op.

Onze eerste ronden was tegen het team van Toradoshi uit Beverwijk. Rosanne Smit had gelijk een zware dobber en liep prompt op een schouderworp. Ook zusje Melissa Smit was niet erg fortuinlijk. Vocht een mooie partij maar werd op haar eigen inzet op het laatste moment overgenomen.

Mike Lawick Pabs controleerde de hele partij maar moest van de scheidsrechter  tot drie keer toe scoren (verwurging) voor hij een punt kreeg toe gewezen. Soms heb jj het mee en soms…!

Michael Smit wist op het aller laatste moment zijn tegenstander door te sturen  met een o-ushi-gari. Mooi vol punt. Gé Broers had goed naar Michael gekeken.  Dus ook op het laatste moment zijn opponent doorgestuurd en vol punt. Onze vaste krachtstuderend in Leiden,wonen in Sneek maar al jaren uitkomende voor De Uitkomst, Ronald Robertie, had deze wereldreis weer gemaakt om maar slecht een minuut op de mat te staan. Na een mooie actie van Ronald rolde hij zijn tegenstander op in een muurvaste houdgreep. Geen ontkomen meer aan!.

Ook zwaargewicht Gert Rabe scoorde volle bak. Na een paar goede acties moest zijn tegenstander opgeven. Deze had zich in zijn vorige partij al geblesseerd en Gert werd een beetje te vel van het goede voor hem.

Dat bracht de eindstand in  10-4 in matchpunten en 50-20 in judopunten in het voordeel van ons team. Eerste winst dus binnen.

Onze tweede ontmoeting was tegen de gastheer HABC Dun Hong uit Den Helder. Deze was de gevoelige nederlaag uit de eerste ronde niet echt vergeten. Deze keer stond dan ook een compleet team op de mat met o.a oud toppertje Richard Libosan. Leuk om deze mannen weer eens aan het werk te zien. Ondanks dat ons team  100%  gaf waren het alleen Mike en  Ronald die de punten wisten te pakken.

Voor het eerst dat ons team als koploper een nederlaag aan hun judobroek kreeg.  Achteraf  bleek de schade mee te vallen want ook mede koploper Gietelink had deze avond

punten laten liggen. Uiteindelijk verloren we deze ontmoeting met  4-10 matchpunten en 20-50 judopunten.

Aan kop in de competitie nog steeds ons team met 16 CP gevolg door team Karel Gietelink met 14 CP. Wel zoals je kan zien heeft Gietelink een wedstrijd meer gedraaid.

De slotmiddag is 22 maart a.s in Beverwijk. Wij ontmoeten dan de teams van Cees Veen, HABC Dun Hong en Gietelink.

Van deze drie ontmoetingen zullen we er minimaal een moeten winnen willen we het kampioenschap binnen halen.

Coach Boy

Meer nieuwsberichten

Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt

Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende