Prijzen op het ontwikkelingstoernooi

Afgelopen zondag werd deze 2e ronde gehouden in de dojo van de Uitkomst. Ondanks code oranje was het lekker druk qua judoka`s en ouders/begeleiders.

Voor de Uitkomst kwamen in het 1ste blok Jayli Visser en Levi v/d brink op de mat. Levi die de hele week ziek geweest was dat goed op de weegschaal te zien met nog geen 20 kg stond hij te vechten in de klasse -24 kg. Het was zwaar voor hem maar hij heeft wel goed gevochten en gaf zich niet zomaar gewonnen. Toch een mooie 3e plaats. Jayli had een goede dag. Door maar 1 wedstrijd te verliezen van de 5 behaalde zij een mooie 2e plaats.

In blok 2 kwamen Rayen Emmink en Levi Veenstra op de mat. Levi had eigenlijk maar 1 tegenstander, in de poule onder hem waren er ook 2. Om dan toch wedstrijden te maken waren deze 2 poule`s samengevoegd. De prijs werd in de eigen poule uitgereikt. Voor Levi betekende dit een mooie 1e plaats. Goed gedaan man.

Rayen had het wat zwaarder, hoewel hij steeds beter ging judoën in de loop van het toernooi lukte het hem niet om een winst partij te pakken. Toch een mooie 3e plaats.

In de middag waren Bram Bloothoofd en Rachel van der Brink aan de beurt.  Bram kwam voor het mooie een paar kilo’s tekort en het verschil in ervaring was ook best groot. Neemt niet weg dat Bram met trots terug mag kijken op een 3de plaats en een zware dag waar hij niets cadeau heeft gegeven. Rachel was met haar 2 maanden ervaring een topper. Wat kan ze vechten en nog goed luisteren ook. Tot haar eigen verbazing werd er gewonnen en alleen de laatste party moest ze de winst aan de tegenstander geven. Een 2de plaats voor nu, maar hier zit toekomst in.

Laatste van de dag was Joelle van der Meulen, met slecht 1 poule op de mat was het snelle partijen achter elkaar. Kletsen was geen tijd voor want er moest geknokt worden. Mooie dingen laten zien en geen moment opgegeven. Meer dan een 3de plaats zat er niet in, maar met tegenstander die veel meer ervaring hebben is dat geen schande.

Meer nieuwsberichten

100.000 gratis judolessen

De JBN geeft 100.000 gratis judolessen weg. Ook JV De Uitkomst doet mee aan deze gratis proeflessen. Vraag snel wanneer jij mee mag doen!

We gaan weer starten

Als maandag 17 mei de goedkeuring wordt gegeven kunnen we op woensdag 19 mei weer open. We zullen dan dezelfde werkwijze hanteren als voor de lockdown.