Koegrastoernooi 2021

Bijna elk jaar start het wedstrijdseizoen voor onze judoka’s met het Koegras toernooi. Een leuk instaptoernooi waar, net als ons eigen Bloembollen toernooi, gewerkt wordt in poules zodat alle deelnemers in ieder geval wat partijen hebben. In verband met het zeer beperkte aantal inschrijvingen werd dit toernooi voor het eerst in de eigen dojo van Budocentrum Julianadorp gehouden. Namens JV De Uitkomst hadden Lisa van Benten en David Mulder zich voor dit toernooi aangemeld. Lisa mocht om 10 uur wegen en werd ingedeeld in een poule van 5. Ondanks haar goede inzet wist ze de eerste partij niet te winnen. In haar tweede wedstrijd wist ze dit echter te herstellen en met een stevige houdgreep pakte zij haar eerste winst. Door een blessure van een van de judoka’s werd de poule gereduceerd tot 4. Winst in haar laatste partij zou zeker een podiumplaats opleveren. Helaas was deze tegenstandster een maatje groter en sterker en lukte het Lisa niet om uit haar houdgreep te ontsnappen. Het podium hing nu af van de laatste partij in haar poule. Gelukkig deed de uiteindelijke nummer 1 haar sportieve plicht door die wedstrijd gewoon te winnen. Met haar ene winstpartij mocht Lisa een mooie 3e prijs mee naar huis nemen.

Om 13 uur mocht David zich melden voor de weging. Hij werd ingedeeld in een poule van 4. Als jongste en minst ervaren C-pupil (-15 jaar) was het zwaar. Met een gele band aantreden tegen jongens met zelfs een bruine band maakte op David veel indruk. Dan kan de coach wel zeggen dat die band alleen maar is om de kimono dicht te houden maar ga er maar aanstaan. In de 1e partij liet hij zich verrassen met een beenworp. Achteruit lopend waren zijn voeten ineens geblokkeerd en belande hij vol op zijn rug. De tweede wedstrijd was een stuk beter maar de handelingssnelheid was nog wat te traag. Een punt waar in de trainingen nog veel winst te boeken is. In zijn derde en laatste partij was er echt niets te halen. De bruine bander met veel ervaring op districtsniveau liet duidelijk zien wie er de sterkste was. Al met al een goede les voor onze jongste jaars en met de juiste inzet zal er volgend jaar zeker meer winst te pakken zijn.

Meer nieuwsberichten

Gun Je Kind een gratis proefles!

20 september 2022 JUDO Er is weer een nieuwe video verschenen van onze campagne ‘Gun Je Kind Judo’, in samenwerking met BouwGarant. In dit deel laten we

Mud Crawl bij JV De Uitkomst

Zondag 25 september j.l namen in Biddinghuizen een aantal judoka’s van JV De Uitkomst deel aan de nationale Mud Crawl te Biddinghuizen. Het parcours was