Openingstoernooi EBI-Sport

Op zondag 5 september werd er, bij EBI Sports in Tuitjenhorn, het openingstoernooi van het seizoen 2021/2022 gehouden. Dit is een toernooitje waar de beginnende wedstrijdjudoka kan werken om wat wedstrijdervaring op te doen. Het is een teamtoernooi dus individueel verliezen betekent niet dat de prijzen buiten bereik komen.

Namens JV De Uitkomst namen Jayli Visser, Guusje Peeters, Lisa van Benten, Rowan Heefer en de zussen Abigail en Amelie Glas deel aan dit evenement. Nadat de teams waren ingedeeld kon er gejudood worden. In 2 poules van 4 teams werd gestreden om een plaats in de kruisfinales. Iedere judoka had dus 3 wedstrijden om samen met de rest van het team te proberen zo ver mogelijk te komen.

Toen het stof van de eerste drie wedstrijden was neergedaald werd er een korte pauze ingelast zodat de judoka’s zich konden voorbereiden op de tweede fase van het toernooi. De nummer 4 uit de poule mochten strijden om de 7e en 8e plaats. De nummers drie deden dit voor de 5e en 6e plaats. De nummers 2 mochten tegen de nummers 1 gaan bepalen wie er in de grote finale mochten strijden voor de grote bekers. Ook nu werd er weer hard gewerkt en bleven uiteindelijk de finalisten voor de grote en voor de kleine finale over om nog een laatste krachtmeting te doen. Toen ook deze strijd was gestreden was het eindelijk zover dat de prijzen uitgereikt konden worden. Iedereen kreeg een mooi vaantje en de winnaars ook nog een medaille of zelfs een mooie beker. Tevreden konden de judoka’s daarna naar huis om nog lekker te gaan genieten van het mooie weer.

Coach Willem

Meer nieuwsberichten

Gun Je Kind een gratis proefles!

20 september 2022 JUDO Er is weer een nieuwe video verschenen van onze campagne ‘Gun Je Kind Judo’, in samenwerking met BouwGarant. In dit deel laten we

Mud Crawl bij JV De Uitkomst

Zondag 25 september j.l namen in Biddinghuizen een aantal judoka’s van JV De Uitkomst deel aan de nationale Mud Crawl te Biddinghuizen. Het parcours was