Finn Elbertsen scoort tijdens het districtskampioenschap A-pupillen.

Na een fraaie tweede plaats tijdens de voorronde A-pupillen mocht Finn Elbertsen op zondag 13 maart kijken waar hij staat in het district. In sporthal de Walvis verzamelde zich alle judoka’s die zich via de voorrondes in de afdelingen hadden geplaatst. In het systeem van dubbele eliminatie wordt er gestreden voor de podiumplaatsen. In zijn eerste partij ging Finn fanatiek van start Met veel inzet trok hij zijn tegenstandster over de mat maar tot een echte inzet kwam het niet. Wel werd hij op een gegeven moment naar de mat gestuurd met een goed uitgevoerde beenworp (hiza guruma) voor wazari. Het lukte Finn daarna niet meer om deze achterstand weg te poetsen. Op zicht geen schande want dit meisje werd uiteindelijk districtskampioene. Finn moest zich dus verder gaan bewijzen aan de verliezerskant van het eliminatiesysteem waar een volgend verlies het einde van dit toernooi zou betekenen. Na heel langs wachten ging de coach maar eens informeren of Finn niet vergeten was. Het bleek echter dat Finn een zogenaamde buy had gekregen. Dit betekend dat hij in de eerste ronde aan de verliezerskant geen tegenstander had waardoor hij automatisch een ronde verder ging. In de volgende ronde trof hij een “oude” bekende. Deze tegenstander was tijdens de voorronde eerste geworden. Deze keer liet Finn echter zien dat hij nu toch echt wel de sterkere judoka was. Met volle overtuiging werd er weer getrokken en gesleurd en werden er al snel twee straffen aan de tegenstander gegeven wegens inactiviteit. Kort na de tweede straf wist Finn een fraaie ippon te scoren met een heupworp (o-goshi). Met deze overwinning was een mooie derde plaats het resultaat.Coach Willem

Meer nieuwsberichten