Wim van Gelderen memoriaal toernooi

Eenmaal aangekomen in een koude dojo sprak alles voor zich. Jim de heer mocht in het eerste blok . In een poultje van 3, mocht hij 2 x tegen elke tegenstander. Zijn eerste partij liet hij zich verrassen en verloor deze partij. Zijn 2de, 3de, en 4de partij won hij met een houdgreep. Na berekening mocht Jim nog een keer judoën omdat hij gelijk stond. Hij wist goed te knokken in deze partij twee x een houdgreep maar helaas kwam zijn tegenstander eruit. Bij zijn 3de inzet verloor hij zijn evenwicht en belande op zijn rug. Jammer maar goed gestreden. Verdiende 2de plaats .Finn en Don zaten samen in een poule van 6.

De eerste partij moesten de twee tegen elkaar. Na een mooie pot had Finn Don in een houdgreep.

Don heeft daarna 5 hele sterke partijen gejudood. Hij bleef heel sterk staan en zette heel goed de heupworp in. Op de grond kon Don goed alles dichthouden zodat de tegenstander geen houdgreep kon maken. De laatste partij van Don begon hij heel sterk, erg aanvallend. Helaas lukte het Don niet om de partij te winnen. Een mooie gedeelde 3de plaats!

Finn heeft 4 partijen gewonnen met houdgreep. Heel sterk een aanvallend. De laatste partij, nummer 5 won hij met 2x een wazari. Mooie beenworp. Een mooi resultaat, de eerste plek!!!

Levi zat in een poule van drie, dus 2x tegen elkaar. Levi begon goed met een beenhaak gevolgd door een

kanteltechniek door naar een houdgreep. Tweede wedstrijd was lastig, de pakking was op zich al een strijd. Uiteindelijk verloren hij op beslissing. In de tweede ronde won Levi weer met een houdgreep en gaf hij goed partij in zijn laatste wedstrijd maar verloor nipt op beslissing. Levi haalde een mooi 2e plaats.

Lisa zat in een poule van 4, en moest tegen 3 jongens. De eerste was een snelle ippon met een heupworp. De tweede wedstrijd moest Lisa flink aan de bak. Ze kreeg een waza-ari tegen. Ze herpakte zich goed en met een tai-otoshi scoorde ze een ippon. De 3e en laatste wedstrijd maakte Lisa een linkse heupworp en werd kampioen.

De Uitkomst is 4e geworden in de ranglijst van beste clubs. Op basis van 5 judoka’s werd deze eindstrijd bepaald. Dus allemaal goed gedaan

Meer nieuwsberichten

Receptie 50 jarig jubileum.

Woensdag 24 april zal er in onze huiskamer  een receptie plaatsvinden. 19.00-21.30u Tijdens deze receptie zal het jubileumboek worden aangeboden.  Een boek dat het 50

Succesvol Vikingtoernooi.

Op zaterdag 13 april werd in de dojo van Asahi San het jaarlijkse Vikingtoernooi gehouden. Verdeeld over 3 blokken konden de judoka’s hun kwaliteiten tonen.