46e Bloembollentoernooi

Afgelopen zondag organiseerde JV De Uitkomst haar 46e Bloembollentoernooi Niet meer, zoals de 44 voorgaande toernooien in de grote sporthal, maar zoals de laatste keer wederom in onze eigen dojo. Organisatorisch allemaal wat kleiner,  een stuk eenvoudiger, maar wel even sfeervol.

In de ochtend werden een 60 tal B pupillen in de diverse poules vlot verwerkt. Het schema was weer goed en vlot berekend en wedstrijdleider Tjeerd Tuinstra hield weer een strak tempo aan. Leuke en tevreden reacties van ouders. “Loopt lekker vlot hier voor de judoka’s. lekker veel wedstrijden en na anderhalf uurtje alles klaar!”

Nadat een ieder in de middagpauze de inwendige mens weer had versterkt mat de overheerlijke nassiehap van Piet, werd in het middagprogramma de poules van de dames en heren -15 jaar in een vlot tempo verwerkt. Dit was allemaal mogelijk door al onze medewerkers die zich weer belangeloos een deze dag ter beschikking hadden gemeld

Namens het bestuur en de judoka’s dan ook heel dank voor jullie inzet..!

Goeie dag voor judoka’s op bloembollentoernooi

Zondag 23-4 hadden we in eigen huis het bloembollentoernooi voor 7 van onze judoka’s. Dit verslag is een keer anders dan men gewend is, dit keer uit de beleving van de coach. Het was snel duidelijk dat er vandaag hard gewerkt moest worden omdat het niveau een stuk hoger lag dan gebruikelijk. Dit bracht ook wat zenuwen mee door hogere kleuren banden, en onbekende gezichten. Maar wat heeft iedereen mij verbazen, mooi om te zien hoeveel veerkracht en inzet er was bij alle 7 toppers.

Waar de ene liet zien dat verliezen ook bij het spelletje hoort en hier niet het koppie bij liet hangen,  toonde de ander dat winnen mooi is maar de strijd ook door gaat en weer klaar moest zijn voor de volgende partij. Ik kon alleen maar trots zijn op alle 7 die hebben gevochten voor wat ze waard waren en dan nog een beetje meer! Dus aan Jayli, Finn, Riley, Jorik, David, Rowan en Lisa, bedankt dat ik deze dag met jullie heb mogen beleven.

 Een beteren samenvatting dat TROTS kan ik niet vinden voor jullie 7 toppers. Kjell

Meer nieuwsberichten

Receptie 50 jarig jubileum.

Woensdag 24 april zal er in onze huiskamer  een receptie plaatsvinden. 19.00-21.30u Tijdens deze receptie zal het jubileumboek worden aangeboden.  Een boek dat het 50

Succesvol Vikingtoernooi.

Op zaterdag 13 april werd in de dojo van Asahi San het jaarlijkse Vikingtoernooi gehouden. Verdeeld over 3 blokken konden de judoka’s hun kwaliteiten tonen.