Jayli en Lisa kampioen

Tekstvak: Jayli en Lisa kampioenBij het meidentoernooi in Purmerend was het dubbel feest want Jayli Visser en Lisa van Benten werden kampioen. Jayli (-34 kg) startte goed.  Ze nam haar tegenstander over met een worp en controleerde goed bij het grondwerk. Prima houdgreep en eerste winst was binnen. Haar tweede wedstrijd was kort. Met een perfect uitgevoerde uchi-mata (heupworp) vloog haar tegenstander door de lucht. Deze worp verdiende de stijlprijs van de middag, maar helaas was die prijs er niet. In haar laatste wedstrijd controleerde Jayli de partij. Veel aanvallen werd beloond. Haar tegenstander werd met een mooi worp gegooid. De winst was binnen en de gouden plak ook. Goed gedaan Jayli !! 

Lisa zat in een poule van 3, samengevoegd met -63 kg. Ze was de enige in de -57 kg. Famke was er ook, dus rivaliteit gegarandeerd! Omdat er veel poultjes van 3 waren, mochten deze judokas allemaal 2x tegen elkaar, dus lekker 4 potjes knokken. De eerste partij tegen Famke was vechtjudo, omdat de dames elkaar door en door kennen. Lisa bouwde het grondwerk goed op en won met een houdgreep.

De tweede partij was na een volpunt met een mooie tai otoshi in de beweging na 15 seconden klaar. Lekker. Daarna nogmaals tegen Famke. Staand zijn de meiden aan elkaar gewaagd. Maar het prima grondwerk werd beloond met houdgreep en vol punt. In de laatste wedstrijd op de mat met een opdracht, geen grondwerk maar staand scoren met een schouderworp. Heerlijk als dat ook lukt. Gefeliciteerd! 

Meer nieuwsberichten

West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp