2e West Fries Open

Alleen maar winnaars op het 2e West Fries open. Zondag 29 mei werd in Sporthal de Groote Molen het 2e West Fries open toernooi gehouden. Namens JV De Uitkomst hadden Lisa van Benten, Guusje Peeters, David Mulder en Tygo Veenstra zich hiervoor aangemeld. Lisa en Guusje mochten starten in blok 1 en konden dus vroeg hun bed uit. Wegen tussen 08.45 en 09.15 uur. Haal hier nog 1 uur reistijd en 1 uur tijd om op te staan vanaf dan is het voor de zondag een vroegertje. Lisa was ingedeeld in een poule van 5 en kon dus lekker aan de bak. Partij 1 werd verloren met een tani otoshi gevolgd door een houdgreep. Ook partij 2 leverde verlies op, deze keer door een verwurging. In partij 3 en 4 vocht zij zich terug en won beiden met gevarieerd judo. Door deze winstpartijen wist zij op gelijke hoogte te komen met 2 andere judoka’s uit haar poule. De 3 dames mochten dus nogmaals tegen elkaar. Lisa, nu goed wakker, wist deze partijen te winnen en verdiende daarmee een fraaie 2e plaats. Guusje zat in een kleine poultje van 3 judoka’s. Beide andere hadden duidelijk veel meer wedstrijdervaring waaronder een Noord Hollands districtskampioenschap. Ondanks dat vocht Guusje voor wat ze waard was maar ze wist helaas geen partij naar zich toe te trekken. Ook een tweede herkansing tegen dezelfde 2 had eenzelfde resultaat. Al met al toch een mooie 3e prijs en weer een stuk ervaring rijker. Na de middagpauze mocht David het strijdperk betreden. De wedstrijdleiding was David welgezind geweest. Ingedeeld in een poultje van 3 waren zijn beide tegenstanders ook nog eens duidelijk een stuk kleiner. Niet te min moet je nog wel bewijzen dat je de beste van je poule bent en dat deed David. De eerste score had hij al gemaakt voordat de scheidsrechter de wedstrijd had gestart. Dat geeft wel aan dat hij graag wilde. Na het Hajime deed hij gelukkig hetzelfde en nu wel met een waardering door de scheidsrechter. In de tweede partij wist David de befaamde slingerworp (te-guruma)toe te passen. Zeer slordig uitgevoerd maar wel efficiënt en goed voor een vol punt. In de herkansingen dezelfde actie met identiek resultaat waardoor David 1e werd in zijn poule.Tygo mocht als laatste vertegenwoordiger de mat op. In zijn poule van 4 was hij duidelijk de minst ervaren wedstrijdjudoka. Desondanks liet hij zich niet de kaas van het brood eten. Zeker zijn tweede partij gaf wat kansen en bied zeker hoop voor de toekomst. Winst in de partijen zat er vandaag voor Tygo niet in maar er is zeker winst geboekt in zijn ontwikkeling. Uiteindelijk leverde het toch nog een mooie 4e plek op en hoefde hij niet met lege handen naar huis. Coach Willem

Meer nieuwsberichten