Districtskampioenschap-15 jaar

Afgelopen zondag 16 oktober werden in sporthal de Walvis in Beverwijk de districtskampioenschappen voor jongens en meisjes -15 jaar gehouden. Namens JV De Uitkomst hadden Lisa van Benten, Guusje Peters en Tycho Veenstra zich hiervoor aangemeld.

De jonge dames mochten ’s morgens als eersten beginnen, Guusje in de -48 kg en Lisa in de -52 kg klasse. Dat districtskampioenschappen toch een wat ander niveau heeft dan een gemiddeld toernooi kwamen de meiden snel achter. In no time hadden beiden hun eerste partij verloren. Daarbij kwamen ze er ook nog achter dat de mat in Beverwijk een heel stuk harder is dan die in onze dojo. Lisa verloor ook haar tweede partij en was dus klaar. Guusje wist in haar 2e partij met een mooie heupworp haar tegenstandster met Ippon naar de mat te sturen. In haar derde partij trof ze wederom het meisje waar ze in haar eerste partij al van had verloren. Ondanks het feit dat ze nu veel beter weerstand wist te geven werd ook deze partij met verlies afgesloten en dus ook voor Guusje einde kampioenschap.

Om 13.00 uur was het de beurt aan de jongens. Tycho had zich gemeld voor de categorie – 60kg maar kwam er vrijdag achter dat hij 61,5 kg woog. Snel een mailtje naar de organisatie om te worden doorgeschoven naar de -66 kg. Misschien was het achteraf niet nodig geweest want op de weegschaal in Beverwijk woog hij precies 60 kg. Als eerstejaars deelnemer en ook nog de lichtste mocht hij aan zijn wedstrijden beginnen. In de eerste partij moest hij afkloppen op een verwurging die razendsnel werd aangezet. Ook al zat de verwurging op zijn kin moest hij er wel voor afkloppen want dit is uiterst pijnlijk. In zijn tweede partij kwam hij erachter dat sommige judoka’s wel hele lange benen hebben. Na het vastpakken deed hij een paar stappen achteruit en kwam er toen achter dat er een voet achter zijn voeten was geplaatst. Vol op zijn rug dus ippon en einde kampioenschap.

Al met al een goede leerschool voor onze jonge judoka’s.

Coach Willem

Meer nieuwsberichten

Receptie 50 jarig jubileum.

Woensdag 24 april zal er in onze huiskamer  een receptie plaatsvinden. 19.00-21.30u Tijdens deze receptie zal het jubileumboek worden aangeboden.  Een boek dat het 50

Succesvol Vikingtoernooi.

Op zaterdag 13 april werd in de dojo van Asahi San het jaarlijkse Vikingtoernooi gehouden. Verdeeld over 3 blokken konden de judoka’s hun kwaliteiten tonen.