West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp deel.

Bram zat in een poule van 5 en mocht de spits afbijten. Twee zware dagen voorafgaande aan dit toernooi zorgde ervoor dat Bram nog niet scherp was in zijn eerste partij. Binnen een halve minuut vol op zijn rug maar wel wakker geschud. De tweede partij ging een stuk beter maar wel met eenzelfde resultaat, verlies. Doordat er 2 judoka’s geblesseerd uitvielen was dit gelijk zijn laatste partij en werd hij uiteindelijk derde.

Adinda was ingedeeld in een poultje van 3. Bij aankomst, op het scootertje vanuit Breezand naar de Gorn, kreeg zij te horen dat de andere twee hadden afbericht. De keuze was om met de eerste prijs weer terug naar huis te gaan of om later in een andere poule te knokken voor de prijzen. Zonder twijfel koos zij voor de laatste optie maar moest dan wel eerst een paar uur wachten. Eindelijk mocht zij de mat en startte met een verdiende overwinning. Helaas was het daarna ondanks haar grote vechtlust gedaan met winnen. Een mooie 4 plaats voor was het eindresultaat.

Lisa zat in een poule van 4 en kwam daar met wat oude bekenden tegen. Met goed verzorgd judo wist zij de eerst twee wedstrijden te winnen. De laatste partij ging om goud of zilver. Na een wazari achterstand kreeg zij haar tegenstandster in een houdgreep. Helaas wist zij deze 1 seconde te kort aan te houden. Hiermee kwam ze in de score wel op gelijke hoogte maar bij de volgende actie volgde een tweede wazari voor haar tegenstandster. Zilver dus voor Lisa.

Jort was bij de weging 34,7 kg en dat is 3 ons te zwaar voor de -34 kg klasse. Hij moest dus worden omgepouled naar de -38kg en moest ook nog eens een uurtje wachten voordat zijn categorie zou starten. Kansen waren er wel voor Jort in deze zwaardere categorie maar hij wist ze helaas niet uit te pakken. Ook voor Jort dus een 4e plaats.

Coach Willem

Meer nieuwsberichten

West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp