Nikiwatoernooi

Op zondag 11 september werd bij sportschool Salomon het jaarlijkse Nikiwatoernooi gehouden. Namens JV De Uitkomst deden Lisa van Benten, Guusje Peters en Tygo Veenstra hieraan mee. Na de weging werden alle judoka’s ingedeeld op gewicht dus jongens en meisjes door elkaar. Tygo zat in een poule met 3 andere judoka, 1 jongen en 2 meisjes. Met zijn 60 kilo was hij de lichtste en dat was ook terug te zien in de wedstrijden. Ondanks een goede inzet wist hij geen partij te winnen en werd dus 4e.Lisa zat in een poule met 4 andere, 2 jongens en 2 meisjes. In haar eerste partij kwam ze in een verwurging die goed zat. Afkloppen was dus de enige optie. Ze herstelde goed in haar 2e en 3e partij die zij met vol punt wist te winnen. In haar laatste partij had ze al gezien dat deze jongen een maatje groter was. Ondanks tips van moeder en coach wist zij niet te voorkomen dat ze opnieuw in een verwurging kwam. Met dit resultaat toch een mooie 3e prijs in de wacht gesleept. Guusje zat net als Tygo in een poule met 3 anderen, 2 jongens en 1 meisje. Met hard werk wist zij alle anderen achter haar zegenkar te binden en werd daarmee verdiend eerste. Coach Willem

Meer nieuwsberichten

West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp