Gun Je Kind een gratis proefles!

20 september 2022 JUDO

Er is weer een nieuwe video verschenen van onze campagne ‘Gun Je Kind Judo’, in samenwerking met BouwGarant. In dit deel laten we zien hoe de sport judo een bijdrage levert aan het omgaan met de afgesproken regels, normen en waarden. Zo leren kinderen tijdens een judo-les bepaalde acties uit te voeren wanneer de docent hier het signaal voor geeft. 

Mentale en fysieke ontwikkeling

De kracht van judo wordt vaak onderschat. Naast het recreatieve gedeelte draagt de sport ook sterk bij aan de mentale en fysieke ontwikkeling van een kind. Veilig leren vallen en vooral ook opstaan; omgaan met fysiek contact en het ontwikkelen van zowel motorische als sociale vaardigheden; het zijn kenmerken die onlosmakelijk verbonden zijn met de judosport. Ook kinderen die een andere sport gaan beoefenen ervaren veel profijt van de basisvaardigheden die ze in het judo hebben opgedaan, zoals balans bewaren en de controle over het eigen lichaam.

Vervolg

In de aankomende maanden zal de campagne verder uitgerold worden en komen ook de
onderwerpen ‘zelfverzekerd zijn’ en ‘omgaan met verlies’ aan bod. Allemaal met als doel om te laten zien welke voordelen het heeft als je als kind een judo achtergrond hebt.
Met het beschikbaar stellen van 100.000 proeflessen wil Judo Bond Nederland bijdragen aan een
gezonde generatie.

Proefles
Bij J.V. De Uitkomst heeft uw kind 4 lessen (1 maand) gratis proeflessen. Voor deze periode krijgt het van ons een (leen)judopakje. Bevalt de judosport niet dan heeft u verder geen verplichtingen aan de vereniging.

Meer nieuwsberichten

West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp