West Friese Open.

Op zondag 4 juni werd door judoschool Cees Veen het Open West Friese judotoernooi georganiseerd. In de gezellige Koggenhal in de Gorn konden de deelnemers in poultjes strijden om de prijzen.

De poule van Levi Veenstra bestond in eerste instantie uit 2 judoka’s. Gelukkig werden er nog 2 ergens vandaan getoverd en kon Levi lekker aan de bak. In zijn eerste partij kwam hij erachter dat judo vrij hard kan zijn. Zijn tegenstander liet hem alle kanten van de mat zien en was er duidelijk op gebrand om eerste te worden. Ook de tweede was een maatje te sterk. In de derde partij eindelijk iemand van zijn eigen formaat. Nu kon hij laten zien dat er echt wel wat judovaardigheden in zijn lijf zitten en hij dus partijen kan winnen. Een fraaie 3e plaats was het eindresultaat.

De poule van Lisa van Benten bestond uit 3 deelneemsters. Door deze samen te voegen met een zwaardere categorie, die ook 3 deelneemsters had, kon zij totaal 5 keer de mat op. Of Lisa daar blij mee was? Zij was de week ervoor ziek geweest, voelde zich goed maar kwam erachter dat ze toch wel een jasje had uitgedaan. Uiteindelijk bleken haar scores toch voldoende voor een mooie 2e plaats. Finn Elbertsen was zondag in de winning mood. In de ochtend had hij al een dikke banden wielerwedstrijd

gewonnen en ook in de middag ging hij voor de hoofdprijs. In een poule van 5 bond hij de een na de ander achter de zegekar. In 1 partij liet hij zich bijna verrassen, kwam een wazari achter en belande ook nog in een houdgreep. Gelukkig wist hij daar tijdig uit te ontsnappen, trok de stand gelijk en besliste de wedstrijd met een tweede wazari. Een eerste plaats was dik verdiend.

Coach Willem

Meer nieuwsberichten

West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp