Oranjebanden Toernooi

Op Vaderdag, zondag 18 juni, organiseerde dojo ‘t Loo hun jaarlijkse oranje bandentoernooi. De kans voor de deelnemers om hun vaders te verrassen met een mooie judoprijs.

Jim de Heer mocht om 08.45 de spits afbijten. In een poule van 6 knokte hij voor wat hijwaard was en liet slechts 1 judoka toe het kaas van zijn brood te eten. Een mooie tweede plaats met de daarbij behorende beker was zijn deel.

Jazzlyn Ottenvanger mocht starten in het tweede blok in een steeds heter wordende dojo. Ook zij zat in een poule van 6, bewoog sterk in haar armen maar had net te weinig judovermogen. Ondanks dat toch een hele mooie medaille.

In het middagblok konden Don de Heer, David Mulder en Lisa van Benten hun judokunsten vertonen. Don, in een poule van 5, kon helaas niet de lijn van zijn broertje doortrekken. Als dan ook de scheidsrechter soms wat steekjes laat vallen ben je blij als het weer voorbij is. Ook hij kon met een mooie medaille weer naar huis. David en Lisa kwamen elkaar weer eens in dezelfde poule tegen. Beiden waren drie maten te groot voor de andere drie deelnemers in die poule. In de onderlinge partij trok David op kracht aan het langste eind. David dus eerste, Lisa tweede.

Meer nieuwsberichten

West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp