De laatste ronde “Samen Sterk Toernooi”

Afgelopen vrijdag was het de beurt aan MSV Zeemacht om een ronde in de Samen Sterk Toernooi cyclus te houden. De laatste voor dit seizoen.

Voor iets te schrijven over deze ronde eerst een dankbetuiging aan alle vrijwilligers welke het de afgelopen 1 ½ jaar mogelijk hebben gemaakt dit toernooi vorm te geven. Al meer dan 160 verschillende  judoka’s van 5 verenigingen hebben al meegedaan, iedere ronde meer dan 60 judoka’s op de mat. Voor vele judoka’s hun eerste begeleide stapjes naar het wedstrijdjudo.  We kunnen gerust wel zeggen dat Het Samen Sterk Toernooi een succes is. Volgend jaar gaan we gewoon door met het organiseren van  het toernooi waar plezier en ontwikkeling voorop staan.

Dan afgelopen vrijdag ondanks het warme weer en de bekende “aan het eind van het seizoen moeheid”  hebben 14 van onze judoka’s gestreden voor mooie prijzen. Onder deze 14judoka’s zelfs judoka’s welke maar net begonnen zijn aan de judosport. Juna Ashley Rhys helemaal Top!

Jim zoals we gewend beginnen te worden slechts 1 maal verloren en met sterk Ne-Waza(grondtechniek) op naar de verdiende 2de plaats. Yazzlyn leuk, lief en vriendelijk buiten de mat maar tijdens de wedstrijden….  serieus en hard werkend liet ze de kaas niet van het brood eten. Met mooi Ne Waza een mooie 1ste plek verdiend.

Rhys zelfverzekerd en enorm enthousiast stapte hij voor de eerste keer de wedstrijdmat op. Best stoer, na pas een paar judo lessen. Dat het van Rhys moeilijk te winnen is bleek wel uit de partijen. Geen enkele partij werd voortijdig besloten, de punten werden gescoord inde gelijke spelen. Een verdienstelijke 3de plaats voor Rhys.

Juna zette nog wat onwennig en maar net op judo haar eerste stapjes op de wedstrijd mat. Wist 1 van haar partijen te winnen wat resulteerde in een mooie 3de plaats.

Ashley net als haar vriendin Juna net op judo. Sterk haar best gedaan om het geleerde in de praktijk te brengen, iets wat resulteerde in een keurige 3de plaats

Leonara een van onze lichtste judoka’s welke al het hele seizoen meedraait, draaide 4 partijen wist er 3 te winnen en volgens menig toeschouwers had zij ook als winnaar in haar vierde party aangewezen moeten worden. Maar ja ach het blijft een jury sport. Een dik verdiende 2de plaats voor leonora

Aiden in de les lijkt het er niet altijd op dat hij oplet maar dat blijkt toch niet helemaal zo te zijn. Met veel enthousiasme en concentratie (tijdens de wedstrijden) wist hij al zijn partijen te winnen. Een uitstekende 1ste plaats voor Aiden

Jorik ook hier in de les…….. maar op het toernooi uitstekende inzet en  veel gezonde vechtlust Jorik, wat zwaarder ingedeeld moest slechts 1 party aan zijn opponent laten. Maar gezien een verlies van deze opponent en zo ook voor een derde deelnemer in de poule is Yorik verdiend gedeelde 1ste geworden.

Levi zat in het 2de wedstrijdblok ingedeeld in een poule met hoger gegradueerde judoka’s had het zwaar. Na veel strijdlust goede werkhouding en lange partijen wist Levi de 3de prijs te bemachtigen. Tygo ingedeeld bij de zware wat ervaren judoka’s verloor zijn eerste party ongelukkig door een mooie doorstuur actie. Hierbij zijn schouder iets overbelast. Hierdoor ondanks nog een winstpartij heeft Tygo zich teruggetrokken voor de overige partijen. Tygo: opgeven in deze is een ZEER JUIST besluit. Zijn gewonnen party resulteerde evengoed in een 3de plaats.

Viggo vanuit zijn ooghoeken zag hij broertje Aiden alles winnen dus aan de bak, zo dacht hij. Dat lukte bijna, 3 van zijn 4 partijen wis hij te winnen. Dit met mooi afwisselend judo, zo liet hij mooie schouder en heupworpen zien. Een zeer verdienstelijke 2 de plaats voor Viggo.

Don gekomen om wat in de les geleerd is in de praktijk te brengen, wist zijn eerste party mooi winnend af te sluiten. Doorbordurend op dit resultaat ging hij zijn overige partijen vol van start. Had een goed pakking gevecht en liet zich niet afleiden. Don je liet een zeer goede judo instelling zien. Don heeft de medaille voor de 3de prijs in ontvangst mogen nemen.

Jort vandaag gekomen om alles te winnen iets wat bijna lukte, slechts aan de uiteindelijke nummer 1 moest hij de overwinning laten. Jort je liet mooi verzorgt judo zien wat leidde tot de verdiende 2ede plaats.

Jayli ingedeeld in een poule van 6 judoka’s kon vol aan de bak. Zoals bekend is Jayli moeilijk te werpen en als het alleen keer gebeurt landt zij in een spagaat of split, in ieder geel geen score. Er was slechts 1 ervaren wedstrijd judoka van Asahi San waar Jayli de winst aan moest laten. De overige judoka’s werden aan de spreekwoordelijke zegekar gebonden met een verdiende 2de plaats als resultaat.

Eerste even nog de banden examens, vakantie en dan op naar de volgende ronde van het Samen Sterk Toernooi.

Stefan

Meer nieuwsberichten

West-Friese Open

Zondag 2 juni werden de west Friese open judokampioenschappen gehouden. Namens onze vereniging namen Bram Borst, Lisa van Benten, Adinda Baede en Jort van Dorp